Leren

Leren is vandaag de dag bijna vanzelfsprekend. We gaan langer werken en de wereld blijft veranderen. Dat maakt dat we een leven lang dienen door te leren.

In Nederland kennen we twee richtingen die zich daar binnen de HR druk mee bezig houden in de commerciële sector. Als we de klassieke opleidingen buiten beschouwing houden, kennen we de learning & development professionals en de trainers & coaches die in Nederland actief zijn. Tegenwoordig zie je dat verschillende MKB bedrijven zelfs hun eigen opleiding aan het oprichten zijn, vaak wordt dit een Academy genoemd. Het uitgangspunt is daarbij vaak dat medewerkers meer worden gezien als student, huisgenoot, samenwerker of specialist.

Ook buiten het werk is er de behoefte om te leren. Een wereldreis is een veelgebruikte wijze om nieuwe culturen en plekken te ontdekken. Vaak leidt dit zelfs ertoe dat de wereldreiziger zichzelf beter leert kennen en een visie op het leven ontwikkelt.

Hoe mooi is het om ieder persoon op de eigen wijze te laten leren? Bij Buro Ter Zake richten wij ons erop om mensen te laten leren op hun eigen wijze, zodat ze beter gaan presteren. Dat betekent dat wij bij leren altijd als uitgangspunt hebben dat het gaat om meer dan vaardigheden, kennis of faciliteiten. Het gaat vaak om gedrag, drijfveren, overtuigingen en ook levenservaring. Vaak krijgen we dan ook tijdens trajecten te horen: “Had ik dit maar eerder geweten!”.

Een paar vragen:

  • Hoe staat het met de voordeur van jouw bedrijf? Hoe leuk is het sollicitatieproces voor een nieuwe collega?
  • Hoe zien bij jou individuele gesprekken eruit? Heb je functioneringsgesprekken of ziet dit er anders uit?
  • Welke leerkansen liggen er nog die je nu niet benut?
  • Welke stappen willen jij en jouw collega’s nog graag maken?
  • Wanneer ben je afgestudeerd als student binnen jouw bedrijf?
  • Waar is jouw team goed in en waar willen jullie beter in worden?
  • Wat kunnen jij en jouw collega’s nog van elkaar leren?

Leren binnen organisaties is een punt waarin altijd nog een stap te maken valt. Je bent nooit uitgeleerd. Voor een slimme frisse blik ga je daarom Buro Ter Zake bellen!