Menselijk

Een auto breng je tijdig naar de APK voor onderhoud. Je stapt niet in een vliegtuig voordat de mecaniciens deze in de hangar perfect hebben geoptimaliseerd. Technische ICT’ers stellen uw automatiseringssysteem samen. Als medewerker werk je in Nederland gemiddeld 40-45 jaren 1700 uren per jaar. Een auto gaat een stuk korter mee.

Wat zijn de technieken waarmee je mensen een onderhoudsbeurt kunt geven? Hoe kun je een leven lang leren ondersteunen? Uitgangspunt van Buro Ter Zake is dat alle theorieën, methodieken en technieken een waardevolle bijdrage leveren, als ze maar in de juiste combinatie en goed worden uitgevoerd. Dit betekent een goede afstemming op de doelgroep en op de leerdoelen van medewerkers en organisatie. In de praktijk betekent dit dat oude technieken door een moderne toepassing van een enorme waarde kunnen zijn.

De APK beurt blijft daarbij een passend voorbeeld. Een auto staat niet constant in de garage, tenzij er sprake is van ernstig achterstallig onderhoud. In de termen van leren zorgen we daarom dat medewerkers vooral leren terwijl ze aan het werk zijn. Dit maakt het praktisch en concreet. Met de slimme digitale toepassingen van vandaag de dag kan iedereen dan zijn eigen onderhoud inplannen hoe, wanneer, waar en met wie hij/zij dat wil. En dat maakt het dan weer menselijk.